Tema

23 nov. 2014

Nyttigare variant av lasagne

Jag har aldrig riktigt vart nått jätte fan av Lasagne. Tycker det är för slemmigt och stabbigt.. Inte för att jag är rädd för fett, absolut inte. Men jag tycker verkligen inte om ostsåsen som är i. Men jag gillar smaken. Därför har jag gjort en egen variant.. Har inga exakta mängder men jag gör ungefär så här:

* Sätt ugnen på ca 220 grader
* Finhacka lök o skala vitlök
* Fräs köttfärs (jag brukar använda blandfärs - svenskt såklart, för jag vill inte ha det så magert, men det är ju en smaksak), lök o pressa i vitlök. 
* Krydda med de kryddorna ni vill 
* Sänk värmen o häll i keso i valfri fettprocent. Blanda runt under tiden så keson nästan smälter och blir "trådig". Det kan ta en stund
* Häll sedan i krossade tomater (den me chilismak föredrar jag), en köttbuljontärning och tomatpuré. Låt puttra lite.
* Smörj en ugnsform och varva köttfärsblandningen med plattor. Finns hur många varianter som helst; vanliga lasagneplattor, fullkornsplattor, morötter eller zucchini som jag använder. 
* Köttfärssåsen ska avslutas på toppen. Strö på riven ost o swischhh in i ugnen.
Tiden får ni själva avgöra. Är det morötter/zucchini så går det ju rätt snabbt så då behöver det bara "götta till sig" i ugnen. Om man kör me pasta är det väl kanske 20-25 min

Bob apetit :)



Inga kommentarer: