* Sätt ugnen på ca 220 grader
* Finhacka lök o skala vitlök
* Fräs köttfärs (jag brukar använda blandfärs - svenskt såklart, för jag vill inte ha det så magert, men det är ju en smaksak), lök o pressa i vitlök.
* Krydda med de kryddorna ni vill
* Sänk värmen o häll i keso i valfri fettprocent. Blanda runt under tiden så keson nästan smälter och blir "trådig". Det kan ta en stund
* Häll sedan i krossade tomater (den me chilismak föredrar jag), en köttbuljontärning och tomatpuré. Låt puttra lite.
* Smörj en ugnsform och varva köttfärsblandningen med plattor. Finns hur många varianter som helst; vanliga lasagneplattor, fullkornsplattor, morötter eller zucchini som jag använder.
* Köttfärssåsen ska avslutas på toppen. Strö på riven ost o swischhh in i ugnen.
Tiden får ni själva avgöra. Är det morötter/zucchini så går det ju rätt snabbt så då behöver det bara "götta till sig" i ugnen. Om man kör me pasta är det väl kanske 20-25 min
Bob apetit :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar